Posted on Leave a comment

Suppe med Kød- og Melboller

En god, kraftig hønsekødssuppe eller oksekødssuppe efter smag – ca. 2 liter. Tilsæt evt. små gulerods- og selleriterninger (kan udelades).

1 pakke Viking Delight Frikadellefars.

Bring en gryde med let saltet vand i kog. Klem indholdet af frikadellefarsen ud i en skål og form små kødboller med en LILLE teske. Vær opmærksom på, at kødbollerne ”vokser” i vandet og derfor skal være mindre end de boller, I ønsker som det færdige resultat. Når bollerne lægges i det kogende (simrende) vand, stiger de til overfladen, når de er færdigkogte (ca. 3-5 minutter) Tag dem op med en hulske og sæt dem til side i et fad.

Dernæst laves melbollerne:

75 gr. Smør
2 dl. Vand
125 gr. Mel
2 æg
Salt

Vand og salt til kogning. Isvand til afkøling.

Kom smør og vand i en gryde og bring i kog. Tilsæt alt melet og rør kraftigt rundt, indtil opbagningen er samlet og slipper gryden/skeen.

Gryden tages af varmen og afkøles lidt. Æggene piskes sammen og tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring. Smag til med salt. Dejen skal være glat og ensformig.

Kom dejen i en sprøjtepose (eller en bollesprøjte, hvis I er heldige at have sådan en på lager). Alternativt kan man bruge en teske til at forme bollerne.

Klem en lille smule dej ud i det simrende vand og skær ”pølsen” over, når den er ca 1 ½ cm. lang. Fortsæt med dette indtil sprøjteposen er tom. Lad melbollerne simre i max. 5 minutter. De kommer op til overfladen, når de er færdige. Tag melbollerne op med en hulske og læg i et fad med iskoldt vand.

Nu kan suppen samles. Varm suppen op og tilsæt kød og melboller. Pas på, at melbollerne ikke bliver kogt igen i suppen. Suppe smager himmelsk, hvis der tilsættes helt tyndt-skårne porreringe.

God fornøjelse!

Leave a Reply