1 stk. Flæskesteg (ca. 5 lb)
1-2 Spsk Groft Salt
2-3 Gulerødder
1 Løg
4-5 Laurbærblade
½ liter vand eller bouillon

Tør flæskestegen godt af med et stykke køkkenrulle, så den er helt tør på skindet. Hvis flæskestegen ikke er ridset, ridses den med en skarp kniv. Pas på ikke at skære helt ned til kødet. Hvis man skærer ind i kødet, trækker saften fra kødet op i sværen og den bliver sej og ikke sprød.

Gnub groft salt ind i stegen og godt ned i rillerne/ridserne. Sæt et par laurbærblade i rillerne 4-5 steder på stegen.

Sæt stegen op på et stativ (jeg bruger mit kalkunstativ) og vær påpasselig med, at den kommer til at stå skråt, så fedtet kan løbe af og ned i bakken under stegen (læg evt. sølvpapir under, så den kommer til at stå skråt). Herved sikrer man, at sværene bliver sprøde og ikke står og ”koger” i det smeltede fedt og bliver seje.

Sæt en aluminiumsbakke under stegen med lidt bouillon eller vand, gulerødder og løg til sovsen.

Sæt stegen på grillen/i ovnen ved ca. 350F (indirekte varme hvis grill). Når temperaturen når 135F (efter ca. 1-1 ½ time) tages bakken ud og skyen hældes i en gryde til sovs. Sæt bakken tilbage under stegen. Nu skrues der op for varmen til 450F og der holdes GODT øje med steg og især svær, så de ikke bliver for mørke. Det tager ca. 5-15 minutter, men hold GODT øje! Check at den interne temperatur er 148F.

Når sværen er sprød, tages stegen ud og hviler 10 minutter, inden den skæres.

Alle grill og ovne er forskellige, men jeg vil sige, det tager 1-1 ½ time at nå 135F intern temperatur. Check, at stegen har en intern temperatur på 148F, før den serveres.

Serveres med hvide kartofler, brune kartofler, sovs, rødkål, agurkesalat og andet godt.

God fornøjelse!

Shop now @ vikingdelight.com